Herstellen vochtplek binnenzijde gevel, door poreuze buitengevel

Omschrijving

Verschijnsel: direct boven de vloer zijn er op verschillende plaatsen vochtplekken te zien aan de binnenzijde van de gemetselde spouwgevel, die veelal op het westen is georiënteerd.
Oorzaken: de buitenzijde van de gemetselde gevel, het buitenspouwblad, is poreus, waardoor het gemakkelijk regenwater opneemt. Dit regenwater lekt langs de binnenzijde van het buitenspouwblad naar beneden en blijft op de fundering liggen. De binnenmuur zuigt het vocht omhoog en er ontstaan op verschillende plaatsen vochtplekken.
Maatregelen: injecteren van een horizontale waterafsluitende laag van harsmortel of cementmortel in de binnenwand direct onder de onderzijde van de beganegrondvloer. Injecteren gebeurt over de gehele lengte en de volle muurdikte.
Injecteren met thermo-injectiesysteem door op plinthoogte boren van gaten (onder 45°), wand uitdrogen en vervolgens drukloos injecteren en de gaten weer dichtmaken. Impregneren van de buitenzijde van de gevel met siloxaan, tot 8 m hoogte.
Bijzonderheden: als het regenwater ook in de kruipruimte dringt en er te weinig ventilatie aanwezig is, is het raadzaam om ventilatieroosters in de kruipruimte aan te brengen.

Tabel

ActiviteitOnderdeelMiddelOmvangEenheidKosten per eenheid
Injecteren Binnenwand Harsmortel m x,xx
Cementmortel m x,xx
Thermo-injectie m x,xx
Impregneren gevel Binnenwand Siloxaan Tot 50 m2 m2 x,xx
Vanaf 50 m2 m2 x,xx
Aanbrengen ventilatieroosters In kruipruimte stuk x,xx

Afbeeldingen

Toelichting

Er zijn geen toelichtingen.

Reageren

Heeft u vragen over deze kostentabel? Of suggesties voor verbetering? Dan horen wij dat graag! Vul uw vraag/opmerking hieronder in. Uw bericht wordt dan rechtstreeks verstuurd naar Miriam Derksen de beheerder van deze tabel(len). Bedankt!


 Dit is een verplicht veld


 Dit is een verplicht veld Dit is een verplicht veld

Verplicht Dit is een verplicht veld.