Elektrotechnisch werk

Download deze kostentabel

Klik op een bestand hieronder om te downloaden.


Omschrijving

Omschrijving
De MBK-indexcijfers hebben betrekking op de gemiddelde loonkosten van vaklieden in het elektrotechnisch werk als kosten voor de installateur.
De vaklieden betreffen een vakvolwassene met 0 functiejaren in loongroep B (vanaf 2009 met 2 functiejaren) en een vakvolwassene met 5 functiejaren in loongroep E en F van de CAO voor de Metaalnijverheid.
Groep B betreft onder meer de functie van tweede elektromonteur, groep E betreft de monteur computerbekabeling of servicemonteur elektro en groep F heeft onder meer betrekking op een monteur meet- en regeltechniek, datacommunicatie installatietechnicus of montageleider.
Om een goed toepasbaar markttarief te kunnen publiceren is in de berekening van de loonkosten rekening gehouden met een toeslag van 20% op het CAO-loon.
In de berekening is uitgegaan van een gemiddeld ziekteverzuim van 4%.
De indexcijfers hebben elk jaar betrekking op de maand januari. De gegevens van 2002 hebben betrekking op maart, van 2005 op februari, van 2008 op aprilen van 2009 op februari.

Tabel

JaarMBK-indexcijfers gemiddelde uurloonkosten voor
Vakman groep BVakman groep EVakman groep F
1998 x,xx x,xx x,xx
1999 x,xx x,xx x,xx
2000 x,xx x,xx x,xx
2001 x,xx x,xx x,xx
2002 x,xx x,xx x,xx
2003 x,xx x,xx x,xx
2004 x,xx x,xx x,xx
2005 x,xx x,xx x,xx
2006 x,xx x,xx x,xx
2007 x,xx x,xx x,xx
2008 x,xx x,xx x,xx
2009 x,xx x,xx x,xx

Toelichting

Er zijn geen toelichtingen.

Reageren

Heeft u vragen over deze kostentabel? Of suggesties voor verbetering? Dan horen wij dat graag! Vul uw vraag/opmerking hieronder in. Uw bericht wordt dan rechtstreeks verstuurd naar Frank van de Waeter de beheerder van deze tabel(len). Bedankt!


 Dit is een verplicht veld


 Dit is een verplicht veld Dit is een verplicht veld

Verplicht Dit is een verplicht veld.