Behandelen haarscheur in beton

Download deze kostentabel

Klik op een bestand hieronder om te downloaden.


Omschrijving

Verschijnsel: veel willekeurig lopende nauwe en ondiepe haarscheuren in het betonoppervlak, veelal tekenen ze zich af in een netpatroon. Ze zijn vooral te zien als het oppervlak nat is geweest en begint te drogen, en ze zijn maar enkele millimeters diep.
Oorzaken: aan de oppervlakte zit meer fijn materiaal dan in de rest van het beton. De haarscheuren ontstaan doordat dit fijne materiaal meer krimpt dan het onderliggende beton, doordat de buitenhuid direct na het storten uitdroogt of tijdelijk is oververhit (bij brand).
Maatregelen: impregneren van het betonoppervlak met een impregneermiddel op basis van silaan om indringing van vocht via de haarscheuren te voorkomen. Eventueel vooraf reinigen.
Bijzonderheden: de haarscheuren zijn niet direct van invloed op de duurzaamheid van de constructie, maar tekenen zich door vervuiling steeds sterker af. Bij langdurige en ernstige haarscheuren kan door vervuiling en inwerking van weersinvloeden (regen en vorst) de toplaag afschilferen.

Tabel

ActiviteitWerkhoogte in mOmvang in m2Kosten per m2
Impregneren betonoppervlak Tot 8 Tot 50 x,xx
Vanaf 50 x,xx
Vanaf 8 Tot 50 x,xx
Vanaf 50 x,xx
Reinigen met hogedrukvochtstraalsysteem Tot 8 Tot 50 x,xx
Vanaf 50 x,xx
Vanaf 8 Tot 50 x,xx
Vanaf 50 x,xx
Reinigen met droog straalmiddel Tot 8 Tot 50 x,xx
Vanaf 50 x,xx
Vanaf 8 Tot 50 x,xx
Vanaf 50 x,xx

Afbeeldingen

Toelichting

Er zijn geen toelichtingen.

Reageren

Heeft u vragen over deze kostentabel? Of suggesties voor verbetering? Dan horen wij dat graag! Vul uw vraag/opmerking hieronder in. Uw bericht wordt dan rechtstreeks verstuurd naar Frank van de Waeter de beheerder van deze tabel(len). Bedankt!


 Dit is een verplicht veld


 Dit is een verplicht veld Dit is een verplicht veld

Verplicht Dit is een verplicht veld.