Vervangen na-isolatie spouwmuur, geëxpandeerd-polystyreenschuimparels

Omschrijving

Omschrijving
Het verwijderen van losse isolatie van steen- of glaswol, aangebracht in het verleden. Deze materialen kunnen naar verloop van tijd inzakken, waardoor het vocht niet goed meer kan worden afgevoerd. De massa vormt een vocht-koudebrug van buiten naar binnen. Binnenmuren voelen koud aan en door het binnentrekkende vocht kunnen schimmelplekken ontstaan.
Hierom wordt de spouwmuur met geëxpandeerd-polystyreenisolatieparels nageïsoleerd. Het isoleren met isolatieparels verbetert het binnenklimaat aanzienlijk. De muur geeft geen kou meer af en de temperatuurverdeling in de ruimte is veel gelijkmatiger. De isolatie is dampdoorlatend (ademend) en voorkomt dat waterdamp van buiten naar binnen dringt. Er wordt wel waterdamp naar buiten afgevoerd. De parels zijn waterafstotend,  brandvertragend, milieuvriendelijk en vormvast. Door de samenwerking met het bindmiddel ontstaat er een massieve en homogene massa die niet inzakt.

Uitgangspunten
De kosten zijn gebaseerd op twee verschillende kwaliteitsoorten van de geëxpandeerd-polystyreenisolatieparels: RD-waarde 1,62 en RD-waarde 2. Deze RD-waarden gelden voor spouwmuren met een gangbare spouwbreedte van 6 cm.  
De werkplek moet goed bereikbaar zijn.
Tot 8 m hoogte wordt er gewerkt m.b.v. ladders.

Tabel

OmschrijvingKosten per m2Meerkosten
Spouwbreedte van 60 mm
Tot 100 m2100 - 500 m2Vanaf 500 m2
RD-waarde 1,62 x,xx x,xx x,xx
RD-waarde 2 x,xx x,xx x,xx
Per m2 bij toename spouwbreedte van 10 mm x,xx
Aanbrengen in metselwerk: ventilatie onder vloer, incl. rooster x,xx
Aanbrengen in beton: ventilatie onder vloer, incl. rooster x,xx
KOMO/BKS per m2 x,xx

Exclusief

  • ventilatievoorzieningen onder vloer;
  • hoogwerker.

Afbeeldingen

Toelichting

Er zijn geen toelichtingen.

Reageren

Heeft u vragen over deze kostentabel? Of suggesties voor verbetering? Dan horen wij dat graag! Vul uw vraag/opmerking hieronder in. Uw bericht wordt dan rechtstreeks verstuurd naar Miriam Derksen de beheerder van deze tabel(len). Bedankt!


 Dit is een verplicht veld


 Dit is een verplicht veld Dit is een verplicht veld

Verplicht Dit is een verplicht veld.