Registratie onwerkbaar weer

 

Voor alle partners in het bouwproces is het van groot belang dat de contractueel overeengekomen bouwtijd niet wordt overschreden. Juist met betrekking tot die bouwtijd kunnen er interpretatie- en meningsverschillen ontstaan over het onwerkbaar weer. Dit programma geeft een overzicht met weergegevens aan de hand waarvan bepaald kan worden of er sprake is van onwerkbaar weer.

De onwerkbaar-weergegevens worden maandelijks bijgewerkt. Rond de 15e van elke maand staan de gegevens voor werkbare dagen van de afgelopen maand op de site.

 

LET OP! Alleen voor abonnees (geen proefabonnees) zijn de onwerkbaar-weergegevens gratis.

Bent u geen abonnee of bent u een proefabonnee, dan kunt u deze gegevens eenmalig aanvragen via de pagina "Werkbare dagen". De kosten hiervoor bedragen dan € 90,- (exclusief BTW).


Dagen niet opgenomen in de rapportage zijn in ieder geval werkbaar, er zijn op die dagen geen weersinvloeden geregistreerd die van invloed kunnen zijn op het werk. Van de dagen die wel in de lijst zijn opgenomen kan aan de hand van deze weergegevens bepaald worden of er sprake kan zijn van onwerkbaar weer.

 

Aandachtspunten weerstations

Per 1 januari 2016 is station Valkenburg komen te vervallen. Vanaf deze datum zijn bij station Valkenburg (ZH) de meetgegevens van station Voorschoten (ZH) opgenomen.

Per 1 februari 2014 is het weerstation Wilhelminadorp komen te vervallen. Per 1 januari 2018 is dit station opnieuw in gebruik genomen en zjin de weergegevens beschikbaar. Gedurende de tussenliggende periode kunt u het beste gebruik maken van het weerstation Westdorpe.

Per 1 december 2008 is het weerstation Soesterberg komen te vervallen. Vanaf deze datum kunt u het beste gebruik maken van het weerstation De Bilt of Deelen.

De weergegevens van Lauwersoog en van Vlissingen zijn niet meer zichtbaar, deze gegevens waren tot
1 januari 2000 beschikbaar.

 

Werkbare dagen

Kies hieronder voor een postcode of meetstation.

Kies hieronder een periode

Gegevens beschikbaar tot en met mei 2020